Земеделски съюз "Александър Стамболийски" ще участва самостоятелно на местните избори в 65 общини. Кандидат за кмет на Община Плевен е Пламен Дилов. Това съобщи днес в пресклуба на БТА председателят на националното ръководство на партията, депутатът Спас Панчев.

Той уточни, че от миналата година на национално ниво са напуснали "Коалиция за България", а от 29 август т.г. са решили да участват самостоятелно на местните избори. В Плевен освен кметска кандидатура ще имат и пълна листа за кандидати за общински съветници. Искаме да покажем добри резултати на изборите за местна власт, защото както се вижда догодина може да имаме и предсрочни парламентарни избори, каза Спас Панчев.

Плевенският бизнесмен Януш Донев - член на националното ръководство на ЗС "Александър Стамболийски" и областен координатор за Плевен, заяви, че са имали много предложения да правят коалиции за тези избори. Решихме да се преброим и ще участване самостоятелно, изтъкна Донев като добави, че в листите за общински съветници са поканили лекари, адвокати, архитекти и други, които са експерти в своята област и са със самостоятелно, гражданско мислене.

Кандидатът за кмет на Плевен Пламен Дилов посочи, че иска да помогне градът да се развива по-бързо, да има по-добър диалог между местната и централна власт. Има идеи да се превърне в панаирен център, с по-добро отношение към местния бизнес, подобряване на парк "Кайлъка", спортната база и други. Дилов ще заложи на прозрачност, практичност, граждански контрол, диалог. Плевен не е обичаните градове от централната власт и това трябва да се промени, каза кандидатът.

Кандидатурата на журналиста Илиян Велков за кмет на пловдивският район "Южен" в Пловдив.

В работата си като журналист Илиян Велков е получил повече сигнали от граждани и толкова пъти се е опитал да ги реши, колкото самият кмет на района надали се е опитал, с тази разлика, че той го е правил безкористно и в полза на хората. Така адв. Георги Колев, който е кандидат за кмет на Пловдив, обоснова кандидатурата на Илиян Велков за кмет на район "Южен" в Пловдив.

Илиян Велков каза, че в работата си като журналист, вече 14 години, винаги е заставал на страната на хората. Сега отново застава на тяхна страна, като се кандидатира за кмет в района, в който е роден, израснал, живее и познава много добре проблемите на "Южен". "Сега е времето да мога да решавам проблемите на хората, а не само да ги показвам както досега. През последните няколко години натрупах опит да ръководя екип и да взимам решения", заяви Велков. И добави - кварталът трябва да си върне славата на един зелен, подходящ за живеене, сигурен и благоприятен за инвестиции район. Освен елементарните удобства в един жилищен район, необходимо е също да се изгради подходяща инфраструктура в новите подквартали в "Южен", както и да се работи за големите инфраструктурни проекти като връзката "Модър - Царевец" и пробива под Централна железопътна гара.

В заключение Илиян Велков каза, че когато споделил с познати и приятели решението си да се кандидатира на кмет на пловдивския район "Южен", те са му отговори, че сега намират смисъл да отидат и да гласуват.