"Ако бях аз финансов министър, в някои области бих бил по-структуриран. Например говори се за 15% увеличение на заплатите на учителите. Аз бих им дал 50%. Може да е изненада за финансист, че прави такова предложение. Но това ще е сигнал, че нещата вървят", уточни Дянков пред БНТ.

Той обаче призна, че едва ли има финансов министър, който да направи подобна стъпка. Той също не би я направил, ако заемаше този пост в момента.

Само преди месец Дянков прогнозира, че едва ли ще има 100% увеличение на учителските заплати за 4-годишния мандат на кабинета. Според него тогава реалното увеличение било 30%.

Вчера финансовият министър Владислав Горанов каза, че увеличението би могло да бъде с малко повече от 15%, но в момента се правели разчетите.

Според Дянков като структура бюджетът е добре направен. Не само е добре структуриран, но и добре върви като изпълнение, заяви още бившият финансов министър.

Дянков разкри, че за последен път се е чул с Борисов преди около 3 седмици.

"Но тогава още не бяха определени министрите и не можех да правя коментари. Аз от дълги години живея извън България и внимавам в коментарите, но някои то от темите като демографията и здравеопазването, знаете и аз смятах, че имаме пропуски в тях", каза още той.