Това заяви в Кърджали председателят на парламента Цецка Цачева, цитирана от БТА.

Тя се въздържа да коментира какво би могло да бъде становището, за да не повлияе на решението на своите колеги. Що се отнася до развоя на събитията с протестиращите работници от ОЦК, Цецка Цачева посочи, че държавата и правителството имат отношение към казуса, което показват с посещенията си в Кърджали, и определи положението като изключително деликатно заради изцяло частната собственост на завода.

Според Цачева криминализирането на неизплащането на работните заплати - едно от исканията на металурзите, е много крайна мярка и не бива да бъде определено като престъпление в Наказателня кодекс.

"Нарушение - да, да се преследва по административен път със съответните санкции, но мисля, че криминализиране е крайно", каза председателят на Народното събрание.

Цецка Цачева пристигна в града край Арда заедно с посланиците на Полша и на Великобритания - Лешек Хенсел и Джонатан Алън, със заместник-министрите на регионалното развитие и благоустройството и на икономиката, енергетиката и туризма - Иво Маринов и Николина Николова, за да участва във второто издание на Майския фестивал "Бъдеще с традиции - Кърджали 2012".