Никола Вапцаров, председател на Инициативния комитет, издигнал Мая Манолова смята, че трябва да се изчака окончателното преброяване, за да се даде победата на единия или на другия кандидат. Той заяви пред БНТ, че са водили честна кампания за разлика от техните опоненти.

"Имаше огромни злоупотреби днес, огромни. Аз лично съм пуснал над 25 жалби за купуване на гласове", каза Вапцаров.

Той заяви, че оспорва честността на вота заради сигнали, които имат от застъпници и граждани за купуване на гласове.

По думите му в някои квартали са се виждали коли с пари или обещания първо да се гласува, след което ще се дадат парите.

"Първо ще следим много внимателно въвеждането на данните и ще изчакаме да дадем коментар дали ще обжалваме вота. Нека имаме предвид, че екзит половете могат да бъдат грешни", каза още Вапцаров.

Снимка: Булфото

Според кандидата на ВМРО в Пловдив Славчо Атанасов преди паралелното преброяване не се знае кой ще е кмет на града под тепетата.

Екзитполовете винаги се провалят. Докато поне 30% от т. нар. паралелно преброяване не се види, до тогава не се знае кой ще е кмет на Пловдив. Това заяви категорично пред БНТ кандидатът за кмет на Пловдив Славчо Атанасов, който по данните на екзит пол, остава на второ място и губи изборите. Това е демокрацията - така Атанасов коментира ниската избирателна активност на днешния вот.

Според кандидата на "Възраждане" Костадин Костадинов за кмет на Варна, случилото се на балотажа за тях това не е загуба, лошо е по-скоро за Варна.

Снимка: БТА

Варненци гласуваха доверие на досегашния си кмет и подкрепиха Иван Портних (68,8%), който на първия тур не успя да прескочи прага от 50% и днес се изправи срещу Костадин Костадинов (35,1%), сочат резултатите от екзит половете.

"За нас от "Възраждане" това не е загуба, за нас не е лош този резултат, лош е по-скоро за града", бяха първите думи на Костадин Костадинов.

"Все пак ние ще се опитваме да прокарваме в Общинския съвет добрите решения и се надяваме, че ще получат одобрение", допълни той.

"Все пак ГЕРБ не слушат никой друг, освен себе си и своите собствени политически виждания", посочи още Костадинов.