Парламентът създаде Временна комисия за проверка на данни за извършени престъпления във връзка с дейността на Ивелин Михайлов - идеолог на ПП "Величие", и изграденият в с. Неофит Рилски, общ. Ветрино културно-исторически комплекс "Исторически парк". "За" гласуваха 143 народни представители, 17 "против" и двама се въздържаха.

Предложението за създаване на комисията беше внесено от независимите депутати Дарин Георгиев, Виктория Василева и Георги Куков, които бяха част от разпадналата се парламентарна група на "Величия". По-късно проекторешението беше припознато и внесено от народни представители от "Възраждане" и "Има такъв народ".

Временната комисия се състои от 18 народни представители, избрани на паритетен принцип - по трима от всяка парламентарна група, и се избира за срок от един месец.

Според решението, временната комисия следва да установи всички факти и обстоятелства относно наличие на извършени престъпления от страна на Ивелин Михайлов и свързани с него физически и юридически лица и изградения комплекс "Исторически парк", против финансовата, данъчната и осигурителната система, измама и търговия с влияние и данни за съпричастност с тях на лица, свързани с представители на местната или централна власт. Предвижда се временната комисия да установи и всички факти и обстоятелства относно евентуалното наличие на данни за бездействие на прокуратурата, МВР и другите компетентни органи и данни за т.нар. чадър над Ивелин Михайлов и дейността на комплекс "Исторически парк".

Депутатите гласуваха състава на временната комисия за проверка на дейността на Ивелин Михайлов, но не успяха да изберат председател. Единственото предложение за председател на временната комисия бе за Цвета Рангелова от "Възраждане". След прегласуване за нея гласуваха 63 депутати, 17 бяха "против", а 80 - "въздържал се".

Водещата заседанието Росица Кирова обяви, че председателят на временната комисия ще бъде определен със заповед на председателя на Народното събрание.