Знам, че той вече не е това, което беше до вчера. И дойде като гръм от ясно небе за мен и за всички мои близки. Дори за момент спрях автомобила и изпаднах в някакви размисли - колко мръсно нещо е политиката. Едва ли има нещо, което е по-некоректно на този свят от политиката, заяви Веселин Маринов по повод оставката на Цветан Цветанов от ръководните постове в ГЕРБ.

Изказването на певеца в ефира на Дарик радио е от четвъртък - ден преди репликата на премиера Борисов: "Не ми се искаше повече Веско Маринов да ми пее на концертите. Ясно бях казал как трябва да се проведе кампанията, не се съобразиха на моменти с мен."

Маринов описва Цветанов така: "Той се научи на удари, на некоректност, той се научи на много работа. Той има зад гърба си много хора в цялата страна, които знаят колко работи, колко е качествен и колко е честен човек. Това е удар по достойнството му, по неговия морал. Ще го изживее вътрешно трудно. Но мисля, че няма да го покаже пред обществото, дори и пред другите му близки хора, защото е уникален човек, силен.", цитира "Епицентър".

Бяхме с него последно заедно по време на няколко предизборни концерта, уточни за последните си срещи с Цветанов певецът.