С двама заместници и повече власт на административния секретар, който да движи техническите неща през времето, в което аз се занимавам с премиерството, е предостатъчно. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на журналистически въпрос дали след оставката на Цветан Цветанов вчера от ръководните постове в партията, ще остане с двама заместник-председатели, а не с трима както е в момента. Той уточни, че това е работа на Изпълнителната комисия и на Националното събрание, което ще бъде на 7 юли. Според устава на ГЕРБ освобождаването може да стане само на такъв форум.

Борисов заяви, че Томислав Дончев няма да бъде наследник на Цветанов като заместник-председател на партията и дори обмисля разделяне на длъжности и постове.

"Не искам повече Веско Маринов да ми пее". Това заяви Бойко Борисов на излизане от централата на партията, където се състоя заседание на Изпълнителната комисия. Така той отвори темата за оттеглянето на Цветан Цветанов от всички ръководни постове в ГЕРБ. Обичайно на предизборни събития на партията концерт изнася неговият семеен приятел Веселин Маринов.

За оставката на Цветанов премиерът обясни, че не е имало трети вариант, както вчера самият Цветан Цветанов обяви. Неговото оттегляне, по думите на Борисов, е била и негово желание. И както той каза, доверието в нас по много теми го няма, след като го няма - това е едно правилно решение, заключи лидерът на ГЕРБ. Вариантите бяха - напуска ръководните постове на партията, спира да се изявява по медиите и да е лице на ГЕРБ и остава да работи в централата като редови член. Той не се съгласи и избрахме другия вариант - напуска, обясни премиерът.

"Името на Цветан Цветанов се заменя с Изпълнителната комисия", заяви Бойко Борисов. "Двама заместници и повече власт на административния секретар, който да движи техническата неща през времето, в което се занимавам с премиерството си, е предостатъчно", посочи той. В Изпълнителната комисия на ГЕРБ са Йорданка Фандъкова, Димитър Николов, Красимир Велчев, Менда Стоянова, Томислав Дончев, Живко Тодоров, Пламен Нунев и Даниела Дариткова.

Днес в централата на ГЕРБ имаше заседание на Изпълнителната комисия, на което са били обсъдени резултатите от евровота.

"Анализът ни е, че победата е категорична. Това беше потвърдено с оставките в БСП", каза Бойко Борисов и добави: "Анализ на изборите вече правих. Журналистите го правихте. От сутрин до вечер слушам политолози и социолози, които обясняват какво мисля и как го мисля. Наслушах се на какви ли не глупости. Резултатите от изборите са добри".

"Какво повече да коментираме - когато си победил скромността изисква да си мълчиш", коментира той. "Има достатъчно платени хора, социолози и политолози, които обикалят студиата и коментират. Да им оставим тази възможност", каза още лидерът на ГЕРБ.