Весела Драганова и Партията на българските жени за втори път предоставя регистрацията си за избори - преди за НДСВ и Симеон Сакскобургогтски, а днес и за партията на бившия главен прокурор Иван Гешев.

Бившата депутатка от НДСВ и мандатоносител съпроводи Гешев при регистрацията му в ЦИК.

"Коалиция "Граждански блок" се регистрира успешно за участие в предстоящите избори. Съвсем скоро ще видите в листите ни много личности, които ще ви изненадат", обеща самият Гешев.

"Има такъв народ" също бяха сред регистриралите се. от партията внесоха 5000 подписа за регистрация в Централната избирателна комисия (ЦИК) за участие в парламентарните и изборите за Европейски парламент на 9 юни, предава БТА.

След вота ИТН ще донесе разума в 50-ия парламент, а "Продължаваме промяната-Демократична България" ще си получат заслуженото, заяви Станислав Балабанов пред журналисти преди представители на партията да подадат нужните документи в ЦИК.

По думите му всичко зависи от българските избиратели, на база на всичко, което се случи, било нормално ИТН да бъдат алтернативата на управлението през последните 9 месеца.

Ние останахме единствената последователна политическа формация, която не предаде избирателите си нито веднъж, подчерта Балабанов.

И добави, че последните четири парламента е имало коментари чий проект е ИТН, по какъв начин са влезли в Народното събрание.

Снимка: БТА

Депутатът обясни, че в Европейския парламент ще бъдат по-консервативно насочени.

По темата за служебен външен министър, коментира, че това е "скритата мечта на Бойко Борисов" от последните седмици. Не стана с Мария Габриел, може пък да стане с Главчев, предположи Станислав Балабанов.

Снимка: БТА

Според него Главчев изпълнява всичко, което му каже лидерът на ГЕРБ. Главчев е изключително сериозна политическа фигура, представена от ГЕРБ, да не забравяме, че преди време беше председател на Народното събрание от ГЕРБ, припомни той.

Вижте всички снимки ТУК>>>

Ще съдите Христо Иванов и "Продължаваме промяната", техните промени в Конституцията докараха г-н Главчев на власт със служебен кабинет, който е изцяло на ГЕРБ, , в такава ситуация президентът не е виновен, смята още Станислав Балабанов.

Снимка: БТА

Днес в ЦИК за участие в изборите се регистрираха още коалиция "Граждански блок" и Иван Гешев,  показват кадри на Булфото".

Снимка: BulFoto

Малко след това в ЦИК подадоха документи за вота на 9 юни и от "Синя България".

Снимка: BulFoto

По-късно и ДПС се регистрира за самостоятелно участие в изборите за Народно събрание и Европейски парламент на 9 юни, съобщи пресцентърът на партията.

Оттам уточниха, че от Движението са внесли 12 222 подписа за самостоятелно участие на предстоящите избори.

С млади и подготвени хора, ДПС си поставя за цел да получи такова доверие от избирателите, за да разшири своето представителство в ЕП и в националния парламент, за да може да реализира политиките за хората и да затвърди ролята и мястото си в националната и европейската политика, се посочва в съобщението, цитирано от БТА.