Делегация на "Възраждане" посети Руската федерация по покана на партия "Единна Русия" и участва във Форум на поддръжниците на борбата с модерните практики на неоколониализма "За свободата на нациите". Това съобщиха от пресцентъра на партията в отговор на запитване от БТА.

На форума участват представители от 44 държави от цял свят. Речи са произнесли Коста Стоянов и Ангел Георгиев, като и двамата се застъпили за правото на независимост на всички държави и осъдиха всички форми на колониализъм и неоколониализъм, допълниха от пресцентъра.

От формацията припомнят, че преди две седмици делегация на "Възраждане" беше в Унгария, където посети унгарския парламент по покана на третата по големина партия "Наша родина". По време на посещението е реализирана поредица от срещи по въпроси от общата европейска политика на двете партии.

Съобщава се още, че следващата седмица предстои посещение на представителна делегация на "Възраждане" в Молдова по покана на партиите "Възраждане" и "Молдовска социалистическа партия".

В началото на март 2024 г. е планирано "Възраждане" да посрещне делегация от Германския бундестаг със седем депутати от "Алтернатива за Германия", която ще присъства на официалните чествания по повод на националния празник Трети март. Успоредно с това младежката организация на "Възраждане" ще организира Международна младежка конференция "Ние сме младежите на Европа" с участието на представители на политически партии от шест държави - Полша, Унгария, САЩ, Италия, Германия, Чехия.