От партия "Възраждане" потвърдиха, че ще подкрепят вота на недоверие, иницииран от "БСП за България", след като по-рано от левицата съобщиха, че "имат само декларативна подкрепа". 

Днес заместник-председателят на Парламентарната група на "БСП за България" Атанас Зафиров съобщи, че от "Възраждане" имали само декларативна подкрепа за вота на недоверие за "провал на правителството в областта на националната сигурност и отбраната", а всъщност - практически отказ. "Възраждане" категорично отказват да дадат необходимите три екземпляра с оригинални подписи за внасяне на вота преди изборите, каза Зафиров пред журналисти. 

"Опитват се да стъпят на раменете на "Възраждане" да ги забележи някой, но така или иначе вотът на недоверие, вкаран от тях, ние ще го подкрепим", заяви в отговор заместник-председателят на "Възраждане" Цончо Ганев. "Нещо повече - ние имаме аргументи, че трябва да се реализира и трябва да има оставка на правителството", добави той в изявление, излъчено във Facebook страницата на партията. 

Ганев, който днес е в Бургас за среща със симпатизанти, каза, че по искане на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов е било уточнено внасянето да стане веднага след 29 октомври.

"В понеделник трябваше да внесем вота на недоверие, защото от БСП искаха да стане бързо, обясни той. Ние казахме, че няма никакъв проблем - на 30-ти като го внесем, в седмицата точно преди балотажите ще има дебати и гласуване, посочи заместник-председателят на "Възраждане" и допълни, че лидерът на БСП Корнелия Нинова се е съгласила на това нещо.

От "Възраждане" не можем да разберем какъв е проблемът - вътрешнопартиен, че тя иска едно, поема едни ангажименти, съгласява се с д-р Костадинов, а в момента другата част от ръководството на БСП прави пък коренно противоположното, коментира Цончо Ганев.