"Това, което виждаме, е смущаващо. Случилото се снощи е много твърд подход, предприет срещу запалянковците и футболните фенове, и е редно някой да поеме отговорност за това", коментира пред БТА общинският съветник от София Ваня Григорова преди заседанието на Административния съд в София по делото за изборите

"Недоволството към управлението на БФС е много сериозно, но видяното насилие не е непривично за европейска държава. Напротив, София снощи приличаше на Париж, но не би трябвало по този начин да се решават тежките проблеми, които има във футбола", отбеляза Григорова.

Относно изпратената покана за разговори от Васил Терзиев към лидера на БСП Корнелия Нинова, Григорова коментира, че могат да си водят каквито искат разговори, но самата тя е общински съветник, който не е част от БСП.

Затова и тези разговори нямат отношение към нейната позиция в Общинския съвет, обясни Григорова.

Малко по-късно председателят на БСП-София и на групата на социалистите в Столичния общински съвет Иван Таков коментира, че София не може да бъде залог за уреждане на отношенията в управляващата сглобка на национално ниво

На съвместно заседание на Изпълнителното бюро на столичната организация на БСП и Групата общински съветници в СОС е решено в такава среща да не участват представители на социалистите от София, съобщиха от пресцентъра на Софийската организация на социалистите.

"Решението, което взехме, е отново да излъчим наш кандидат за председател на СОС. Няма да подкрепим Борис Бонев за този пост", заяви Иван Таков, цитиран в прессъобщението. Поканата за среща, изпратена от Васил Терзиев, той определи като "пиар акция на кмета".

"Вече чухме, че залогът за оцеляването на правителството бил изборът на Васил Терзиев за кмет на София. В момента има един висящ вот на недоверие към правителството, чието гласуване беше отложено за идната сряда. Ние няма как да участваме в задкулисните договорки за спасяване на правителството", посочи председателят на БСП-София.

Иван Таков отново изрази готовност общинските съветници от групата на "БСП за България" да участват в разговори с другите политически групи в СОС за проблемите на София. "Разговорите трябва да бъдат в рамките на Столичния общински съвет, като орган на местното самоуправление. Не е необходимо Васил Терзиев да бъде посредник", коментира той.