Кметът на София Васил Терзиев е поканил на среща Бойко Борисов, за да обсъдят заедно приоритетни политики и проекти за развитие на София, съобщи националният координатор на ГЕРБ Никола Николов в профила си във Фейсбук. Личната писмена покана е дошла в четвъртък вечерта. Самият Терзиев пише в поканата, че целта му е намирането на общи приоритети, за да може да заработи Столичният общински съвет.

Часове по-късно от Столичната община уточниха, че Васил Терзиев кани всички лидери на политическите сили за намирането на общи приоритети за съвместна работа в полза на гражданите на столицата и за стартиране на работата на Столичния общински съвет (СОС), съобщиха от Столичната община. Планирано е срещите ще се проведат преди заседанието на Съвета на 20 ноември.

Целта на разговорите е да бъдат обсъдени общите политики и приоритети за развитието на София, както и начините те да бъдат подкрепени в бюджета на Столичната община през 2024 г., посочват оттам.

Поканата е израз на готовността на Васил Терзиев да бъде кмет на всички софиянци и да работи с всички политически сили, за да бъдат постигнати устойчиви резултати и да бъде подобрен животът на хората на София, се посочва в съобщението, цитирано от БТА.

Не е ясно дали лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще се срещне с Васил Терзиев, каза в сутрешния блок на бТВ  председателят на парламентарната група на ГЕРБ - СДС Десислава Атанасова. Тя отново потвърди позицията на партията, че няма да подкрепи за председател на Общинския съвет кандидатурата на Борис Бонев, която беше издигната от "Продължаваме промяната - Демократична България" и Спаси София. 

Националният координатор на ГЕРБ Никола Николов пък пръв публикува поканата до Бойко Борисов в профила си и припомни думите на кандидата на ПП-ДБ и "Спаси София" за председател на СОС Борис Бонев, който не получи подкрепа миналата седмица за поста.

"Ще търсим подкрепа за мнозинство в СОС от всички партии, но без ГЕРБ!" Да, ама не, както казваше големия Петко Бочаров", коментира Николов на фона на предстоящата среща Терзиев-Борисов.

Лидерът на ГЕРБ публично призна, че е гласувал за кмета на ПП-ДБ, който пък после публично му благодари за жеста.