За кмет на община Пловдив, на предстоящите местни избори на 27 октомври, ще се състезават 14 кандидата, съобщи за БТА председателят на ОИК - Пловдив Дарина Тодорова. В ОИК са регистрирани 29 партии и коалиции, 24 от които са подали листи за общински съветници, като пълни - с 51 кандидата имат само шест.

16 от регистрираните политически формации са излъчили кандидати за кметове на райони, като не всички имат и за 6-те района, подчерта Тодорова. Сред регистрираните има и такива, които нямат кандидат нито за общински, нито за районен кмет, нито за общински съветници.

Кандидатите за кметове са: Милен Иванов, който е издигнат от ДПС, Здравко Димитров е номинация на ГЕРБ, Християнреформирстката партия издига кандидатурата на Димитър Спилков, от "Възраждане - Пловдив" залагат на Георги Гюлеметов, АБВ на Любомира Ганчева, ЗС "Ал. Стамболийски" издига Георги Колев, ПП "Воля" - Николай Цветков, а Обединена социалдемокрация - Мехмед Дерменджи. БЗНС влиза в битката с Илия Зюмбилев, Коалиция Демократична България с Атанас Костов, БСП за България заложи на Николай Радев, Коалиция Кауза Пловдив на Николай Бухалов, Коалиция Съюз за Пловдив на Дани Каназирева и Местна коалиция НФСБ /ВМРО-БНД/ номинира Славчо Атанасов.