Визите за посещение на САЩ скоро няма да отпаднат. Това заяви в Пловдив посланикът на САЩ в България Ерик Рубин, цитиран от Plovdiv24.bg. Той обясни, че Америка прави всичко възможно, за да улесни процесът на кандидатстване и получаване на визи.

"Хиляди българи кандидатстват за визи ежегодно, включително и 5000 млади българи, които кандидатстват за летните студентски бригади. Така че правим всичко възможно този процес да е възможно най-опростен, но ако трябва да съм максимално честен, не виждам визите в близко бъдеще да отпаднат", поясни Рубин.

Посланикът на САЩ у нас отказа да коментира вътрешнополитически теми, но взе отношение за изтребителите F16. По думите му САЩ подкрепя проекта за модернизация на военните сили, а военните самолети са аспект в тази насока за модернизация. Освен това F16 биха били едно чудесно решение по отношение на цена, на оперативна съвместимост.

Ерик Рубин бе в Пловдив за откриването на обновената сграда на ОУ "Душо Хаджидеков" в Пловдив. Правителството на САЩ вложи 94 000 долара в ремонта на училището, което е едно от най-старите в Пловдив - с 883 ученици от 1 до 7 клас и 65 служители. Ремонтните дейности включват пребоядисване и укрепване на цялата външна част на историческата сграда, модернизация на електрозахранването, пребоядисване на прозорците и монтаж на козирка на предния вход, съобщиха от посолството на Вашингтон у нас.