В неделя сутринта Борисов беше на оперативно съвещание в МВР, където присъстваха прокурори и шефове от Криминална полиция. След него премиерът обяви, че е дал срок от една седмица за разкриване на серията от поръчкови убийства в страната и лично ще следи за развитието.

По неофициална информация днес от МВР са съобщили на премиера, че има напредък в разследването на покушенията над семейство Дамянови и Димитър Стоянов-Лудия от Пловдив, съобщиха БНР и "24 часа".

Митко и Наталия Дамянови бяха убити на 8 януари пред дома им в софийския квартал "Витоша". Мъжът е фалирал строителен предприемач. 

На 14 януари в Пловдив застреляха Димитър Стоянов-Лудия, майстор на бойни изкуства, пред кооперацията, в която живее. Той е бивш състезател по свободни борби и има заложна къща.

Днес е било обсъдено и разследването по убийството и на пресаташето на кмета на Пазарджик Татяна Стоянова. Съветничката на градоначалника Татяна Стоянова беше разстреляна преди седмица, но заподозрян още няма. 

Според източници на Нова тв има две основни версии при разследването на случая в Пазарджик.

Миналата седмица вътрешният министър Веселин Вучков каза, че почеркът при извършването на последните поръчкови убийства от този месец си прилича.

За момента обаче от МВР не съобщават на какъв етап са разследванията по случаите.