Убеден съм, че Русия ще се намеси в изборите и в България. Виждам какво се случва в държавите от ЕС. Какви са притесненията ѝ. В някои от министерствата в държавите членки се създадоха специални звена, които да работят точно за тази пропагандна дейност, която правят. Това заяви зам,-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов пред bTV по повод предстоящите европейски избори.

"Когато ситуацията е критична, разбира се, че това са подходите, това е правено и от БКП, когато приключваше тяхната ера. Начинът, по който президентът Радев направи неговата позиция, той допълнително създава напрежение и предпоставки за разделение в обществото", отговори той, коментирайки ситуацията във Венецуела.

"В четвъртък ще има среща. Убеден съм, че така ще се избегнат всякакви спекулации. Трябва да разберем първо дали има съвпадение при посещенията на този служител на Русия в България и във Великобритания", добави той по повод информациите за отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев и евентуална връзка на заподозрения трети участник в случая "Скрипал".

"Ще се въздържа от коментар, защото позицията ми е лична, а все пак съм председател на парламентарна група", коментира той в отговор на въпрос възможно ли е да се стигне до изгонване на руски дипломати от страната, ако се окаже, че има замесен служител на Русия в отравянето на Гебрев.

"Великобритания е една от най-добре подготвените системи за сигурност. Хибридните атаки са факт от 2015-2016 г. Има 3 варианта за поднасяне на фалшива информация", каза Цветанов.

"Не изключвам възможността", каза Цветанов за появилата се информация, че венецуелската национална петролна компания се опитва да изнася държавни средства в България.

"За мен е важно да се разбере и от ромските представители и българските, че всички сме равни пред закона", заяви Цветан Цветанов.

"Нашият регион представлява изключително голям интерес не само за ЕК, но и САЩ. Тази модернизация е задължителна", каза той относно предстоящата покупка на нов изтребител. Според него България стои изключително стабилно пред евроатлантическите ни партньори.