Парламентарната група на ГЕРБ ще подкрепи всяко предложение, което се внесе от министър-председателя за трите оставки, Корнелия Нинова може да спи спокойно - няма никакво напрежение между Борисов и Цветанов, нито между парламентарната група на ГЕРБ и Борисов - това заяви зам.-председателят на партията Цветан Цветанов. Той говори пред журналисти след Коалиционния съвет ГЕРБ-"Обединени патриоти", на който беше окончателно решено Николай Нанков, Ивайло Московски и Румен Радев да напуснат правителството.

"Съобразихме се и с решението на НФСБ, че ще гласуват против оставките. Това е тяхно политическо решение, взето на съвет. Извлекли сме си поука, ако се налагат следващи промени, те да бъдат първо консултирани и съгласувани с партньорите ни, независимо, че са от квотата на ГЕРБ", допълни той.

На въпрос означава ли, че НФСБ ще гласува против оставките, а ще подкрепи новите кандидати, той уточни:

"В общи линии се очертава такава политическа ситуация. Но това по никакъв начин не влияе на стабилността. Не променя общата ни цел за 4-годишен мандат. Премиерът обяви на коалиционните партньори решението, взето в ГЕРБ. И вчера, и онзи ден с премиера сме дискутирали конкретните персонални назначения. Коалиционните ни партньори се съобразиха и приеха доводите на премиера", каза още той.

Всичко това е една интерпретация от всички, които имат интерес от подобни неща, в ГЕРБ сме единни, никога не е имало разминаване в позициите ни, отговори Цветанов по повод думите на лидера на Атака Волен Сидеров, че има заговор срещу Борисов, в който участват близки до него хора.

"Силата на демокрацията е, когато имаш способността да чуеш различните мнения. Силата на стабилността на държавата е, когато успеем да се обединим около една позиция, която да ни даде възможност да реализираме 4-годишната си управленска програма. Не очаквайте винаги да имаме еднакво мнение с "Обединени патриоти". Коалиционните съвети ще ни дават възможност да изчистваме евентуалните лоши тълкувания, които могат да излязат в публичното пространство", допълни Цветанов.