Не трябва да завиждаме на никого заради неговите успехи - това послание към президента Румен Радев отправи от студиото bTV тази сутрин председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Президентът Радев, чувствайки се изолиран от европейската политика, даже от световната политика, концентрира вниманието си върху това противоречие, за да има челен сблъсък с премиера и с парламента. ГЕРБ винаги е реагирала след изказване на Румен Радев, търсете причината за нарушената комуникация между институциите не в парламента, а в президентството", подчерта Цветанов.

Според него Радев използва събития от преди месеци, за да нагнетява напрежение.

Във връзка с коментарите, че Бойко Борисов не идва в Народното събрание или се появява за едно кафе време и си тръгва с оставката на председателя му, той отговори:

"Знаете колко е динамична програмата на министър-председателя особено през последните 6 месеца. Той изпълнява международната си програма, която е написана месеци преди това. Президентът е в правото си също да намери начин или да покани министър-председателя, или да мине през парламента, за да изпие едно кафе".

В същото време Цветанов не спести критиките си към работата на назначеното от Радев служебно правителство, като заяви, че действията на кабинета "Герджиков" по линия на новите изтребители са били непрозрачни.

По въпроса със скандалите около изборите във врачанското село Галиче Цветанов използва любопитни аргументи - кандидатът на ГЕРБ бил регистриран земеделски производител от 1997 г., докато този на БСП бил по майчинство през последните години; снимката на вече избрания нов кмет от партията на Бойко Борисов с Ценко Чоков не значела нищо, защото ловната дружина на селото наброява 90 души, сред които - и майката на "червения" кандидат.