Подсъдимият по няколко дела бивш кмет на врачанското село Галиче Ценко Чоков е подал документи в Общинската избирателна комисия за участие в предстоящите местни избори. Той е кандидат за кметския пост в Бяла Слатина, а съпругата му Цветелина Нелова иска да заеме неговото място в Галиче, съобщи "Конкурент". И двамата ще се явят като независими кандидати.

61-годишният Чоков е подсъдим като лидер на престъпна група за палежи, рекет и побой. На 10 май той беше осъден от Специализирания наказателен съд на 4 години и половина затвор за отвличане, побой и палеж на автомобил, а синът му Мартин Чоков и още двама негови приятели получиха по 4 години. Чоков обаче обжалва и е под домашен арест, докато чака присъдата на Апелативния специализиран съд. 

"Ще се явя като независим кандидат, без подкрепата на никого и смятам, че ще спечеля. В Галиче нямам врагове освен тези, заради които бях в затвора и се водят още дела срещу мен", заяви пред "Трафик Нюз" скандалният екскмет.

Междувременно Врачанският окръжен съд уважи жалбата на Чоков срещу наложена глоба от 3000 лева за подправяне на документи по дело отпреди 5 години.

Тогава той беше обвиняем за това, че е подправял документи, чрез които да представлява жена си. Защитата му обаче доказа, че екскметът е имал генерално пълномощно от 2010 г. да представлява Нелова.