Очаква се Троянският манастир "Успение Богородично" да получи от правителството 1,35 млн. лева за ремонт на западното крило на обителта. Това стана известно от думите на игумена на манастира Велички епископ Сионий.

Епископ Сионий изрази надежда, че и за в бъдеще манастирът ще може да получава необходимата подкрепа. По думите му западното крило е една от най-старите части на манастира, която се нуждае от спешен ремонт.

Служебният премиер и министър на външните работи Димитър Главчев присъства на храмовия празник на Троянския манастир "Успение Богородично". Той беше посрещнат от игумена на манастира Велички епископ Сионий и кмета на Троян Донка Михайлова.

Премиерът запали свещ пред чудотворната икона на Света Богородица Троеручица, която се пази в манастира. Малко по-късно, заедно със с представители на местната власт, монаси от манастира и миряни, дошли да се поклонят пред иконата, участва в тържествената лития, с която тя се пренася до местността Могилата, където се смята че е извършено първото чудо с нейна помощ.