Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов осъди опита за покушение върху главния прокурор и семейството на пътя между Самоков и Ковачевци днес по обед, когато бомба се взриви пред кортежа му и по чудо няма жертви и ранени.

"Днес беше извършен атентат срещу главния прокурор Иван Гешев. Иначе казано, беше направен публичен, демонстративен и арогантен опит за убийство. Още по-отвратителното е, че в колата, заедно с главния прокурор, са пътували жена му и двете му дъщери", заяви Слави Трифонов в профила си във Фейсбук.

Той е категоричен, че това е посегателство върху самата държава.

"Каквото и да се говори, факт е, че подобен атентат е атентат не само срещу един човек, а срещу една от институциите в държавата. Практически, това е покушение срещу държавата. Всеки може да има собствено мнение за професионализма на главния прокурор, но в човешки план случилото се е ужасно, чудовищно, брутално престъпление. Все гордо заявяваме, че сме държава, член на Европейския съюз, но такива актове поставят въпроса дали изобщо сме държава", коментира Трифонов.

Той изразява неодобрение от медиите, понеже репортерите наричали атентата "инцидент"

"А какво мислите за реакцията на колегите журналисти? Няколко часа слез атентата, те продължаваха да го наричат "инцидент". Инцидент? Инцидент е да се подхлъзнеш и да си обелиш коляното. Това е опит за убийство. Тотална липса на професионализъм в така наречената журналистика. Срамна работа", пише още Слави Трифонов.

"Има два аспекта в този атентат. Първият е обществен, защото не е важно името на главния прокурор и кой е той. Важна е институцията. И втори - чисто човешки, защото ако този атентат беше успял, щеше да заличи едно българско семейство", категоричен е лидерът на ИТН.