И Бойко Борисов, и Кирил Петков трябва да се откажат от имунитетите си, коментира председателят на парламентарната група (ПГ) на "Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов пред журналисти на влизане в сградата на парламента за извънредното заседание, на което ще бъде гласуван проектокабинетът "Денков-Габриел".

По-рано днес беше съобщено, че Софийската районна прокуратура е предложила на главния прокурор да поиска от парламента имунитета на съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

На въпрос защо точно сега се прави това искане за имунитет, Тошко Йорданов отговори: "Питайте главния прокурор, това трябваше отдавна да се случи".

Това не е атака срещу Кирил Петков, знаете, че Конституционният съд доказа, че Петков е излъгал, това е документна измама, коментира Тошко Йорданов.

Любопитно ми е дали Кирил Петков все още не е канадски гражданин, защото той е и депутат, което също е нарушение, но със сигурност тогава излъга, допълни председателят на ПГ на ИТН.

Попитан дали имунитета на депутати не е залог за бъдещия кабинет, Йорданов коментира, че това е "отвратително правителство". "Отвратително правителство е по-лошо отколкото да няма правителство", допълни той.

"Това са хората, които в прав текст заявиха, че с кръв и против закона ще уволняват хора и ще си правят МВР за изборите", посочи още той.