"Не знам хората дали ще останат равнодушни, но ще станат отвратени от вота на недоверие към кабинета "Борисов 3", коментира в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Той изрази възмущението си от това, че колежката му Елена Йончева от БСП нарече ГЕРБ - организирана престъпна група.

"Аз съм член на организирана престъпна група?", попита Биков. "Едно е да се каже, че има проблеми в сигурността в страната , друго е да се каже, че ГЕРБ сме организирана престъпна група", продължи той.

В дебата по вота на недоверие днес ще има няколко лъжи, обясни Тома Биков и съобщи, че едната е за бройката на напусналите полицаи.

"Разбира се, че има проблеми в системата на сигурността, но те няма да се решат за три дни, нито с вот на недоверие, при който се вадят лъжи, които се хвърлят в публичното пространство.

Мотивите за вота представляват преглед на печата. БСП или са социологическа агенция, или са главна редакция на жълт вестник, като вадят нещо и го украсяват с лъжи", каза депутатът от ГЕРБ.

"Аз съжалявам, че няма да се случи днес дебат по същество. Днес ние ще излезем, те ще излязат, ще се плюем 4 - 5 часа в парламента. Системата за сигурност обаче има нужда именно от дебат", поясни Биков и заяви, че в основата на случващото се днес е липсата на политика в сферата на образованието и заради това само за миналата година над 30 000 деца са вкарани в системата на образованието и резултатът за тях ще дойде след 10 - 15 години.

"На ГЕРБ червената лампа свети постоянно и няма нужда от вот на недоверие", каза той и заключи: "Тишината понякога е по-добра от патриотичните речи".