В старите антифашистки сюжети имаше една фигура, наречена агент провокатор, това е Ламбовски. Така Татяна Дончева коментира излъчване на живо във "Фейсбук" на лидера на "Да, България" Христо Иванов от протестите на "Орлов мост", което разбуни духовете в социалните мрежи.

На видеото се вижда как към него се приближава бившият депутат от НДСВ Димитър Ламбовски и споменава името на бизнесмена Младен Михалев-Маджо. 

 "Я ме щракни, защото като стане премиер, дето се вика, да не ни забрави", започва разговора Ламбовски. В отговор Иванов застава до него и двамата позират за снимка. След нея обаче Ламбовски продължава да говори.

"Значи, изключил съм си телефона, защото тоя се е обадил на Маджо", започва да разказва той, но Иванов го прекъсва с думите "Чакай сега, че правим лайф". Следва нов опит за съобщаване на новината: "Само да ти кажа, обадил се на Маджо...".

Иванов го скастря с "Шшшт" и му дава знак с ръка, че обсъждането на подобни неща е неподходящо. "После ще говорим", съгласява се Ламбовски.

По-късно лидерът на "Да, България" заяви, че не се е притеснил от името на Маджо, а от това, че събеседникът му може неволно да изпусне информация за международно разследване срещу висш политик. 

"Аз не вярвам че Христо Иванов е спрял излъчването, защото смятал, че ще злепостави Ламбовски. По-скоро го е спрял, защото не е знаел какво още ще изръси Ламбовски пред камерата", коментира Дончева.

Според нея нищо от това не уличава Христо Иванов, но показва, че и такива хора могат да бъдат използвани за дискредитиране на част от разпознаваемите фигури на протеста. Според нея Ламбовски е момче на групировката СИК.

"Появи се като свидетел по делото срещу Румяна Ченалова. Какъв си ти? Какво точно казваш и защо през теб се доказват обвинителни тези? Какво значи "някой ми каза и идвам да свидетелствам"? По същия начин се появи в "Джуджетата", отсече Дончева.

"Гражданското общество, което изглеждаше мъртво, дори не заспало, се събуди. Дойдоха нови поколения", настоя Татяна Дончева. "След като тази формация на неграмотниците ГЕРБ успя да стои на власт и да ни ходи по главите, интелигентните млади хора също ще се справят", заяви тя.

"Ситуацията в държавата е като в "Левски" - няма нищо на терена, абсолютно всичко е разрушено", обобщи Татяна Дончева чрез сравнение с футболния клуб.