"Обединението вече е на много по-високо равнище. Дори футболните противоречия могат да бъдат разрешени с една единствена цел - да спрем срутището ГЕРБ, което унищожава страната ни", заяви Стоян Мирчев от БСП в предаването "Тази сутрин" по bTV. 

В една листа на партията има двама кандидати - един от ЦСКА и един от "Левски". "Тези кандидати са намерили силата да са в една листа и да се борят за България", каза Мирчев.

Той коментира, че при подреждане на листите винаги има доволни и недоволни, но социалистическата партия е готова за предстоящия вот.

Относно напускането на Боян Чуков, Мирчев коменитра, че той винаги е имал амбиции за различни кариери, които не отговарят на възможностите му. "Може да е дошъл моментът някой да му е предложил някоя по-висока позиция", каза Мирчев.

Той е категоричен, че е много важно какви ще бъдат политиките на партиите, а не да се правят сметки.

"Накрая трябва да има парламентарно мнозинство. Не може и при трите управления да се правят едни математически сборове и виждаме какви са крайните резултати", каза още Мирчев.

Относно масовата ваксинация и управлението на коронавируса в страната Мирчев коментира, че цари хаос и проблемите не се разрешават.