Опит на депутата от ГЕРБ Калин Вельов "да разведри атмосферата" в Народното събрание днес предизвика остра дуплика от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ. Словесният дуел между двамата се превърна в един от най-споделяните клипове във Фейсбук, гарниран с множетсво критични коментари към допускането на подобен стил общуване в пленарна зала.

"Обикновено думи, които съдържат "П" и които биха скандирани на срещи като "БСП" и "ДПС" са опасни за здравето, каза Калин Вельов. Той ги даде за пример като "букви, които изхвърлят много въздух. За съжаление, при пандемична обстановка това предизвиква изхвърляне на слюнки и е опасно за здравето".

"Абревиатурата ПКП влиза ли в категорията опасни за здравето думи?" - репликира го председателят на ДПС.

Намеците за аудиозаписите, за които опозицията твърди, че свидетелстват как премиерът обижда председателя на парламента Цвета Караянчева, видимо я огорчиха и тя не скри възмущението си с думите: "Това беше толкова грозно!"

Повод за размяната на реплики стана предложението на ДПС да бъдат разрешени предизборните събрания при правилата за театрите, което беше отхвърлено.