Партия "Български Възход" внесе необходимите документи и 4092 подписа за регистрация в Централната избирателна комисия (ЦИК) за участие в предстоящите извънредни парламентарни избори на 2 април. След като внесе документите, лидерът на "Български възход" Стефан Янев коментира, че очаква сега партията му да влезе в новото 49-то Народно събрание с двойно по-добър резултат. Той допълни, че и в следващия парламент основна цел на "Български възход" ще бъде постигането на диалог и това, което са демонстрирали по време на работата на 48-ото Народно събрание, да го продължат.

На българските граждани им е необходима увереност, че политическата класа е в състояние да води този диалог, да търси взаимодействие в интерес на българите, посочи Янев. Според него, българите освен от всички кризи, които ги притесняват, до известна степен се притесняват и от липсата на предвидимост в политическия живот в страната и липсата на диалог, който виждаме в момента и превръщането на политическото говорене в "свада". В диалог и взаимодействие да намерим онези решения, които са в интерес на всички български граждани. Без диалог няма как да намерим общия тон и общите решения, посочи още Стефан Янев.

На въпрос дали преговарят с ВМРО той отговори, че разговарят с всички, които искат да разговарят, а утре ще излязат с декларация, в която ще призоват политически партии, граждански сдружения и хора, които имат желание да се включат в усилията им за диалог и внасяне на разум в българския политически живот. Водим конструктивни разговори с всички, подчерта Янев. Той бе категоричен, че червените линии не водят до продуктивност, не водят до диалог, който да е в състояние да даде решение. Трябва всички в политическото пространство да се смирим и да търсим начина за намирането на баланси и предлагането на решения, а не да чертаем нови и нови червени линии, заяви Стефан Янев.

Преди "Български възход" в ЦИК се регистрира партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие).