Темата с имотните сделки на управляващите едва ли ще приключи, тя ще има своя отзвук и продължение. Това каза пред журналисти президентът на ПЕС Сергей Станишев преди дискусията "Избори за Европейски парламент - България и ЕС след 2019 г.". Според него, решението за подаването на оставки след "Апартаментгейт" е било правилно.

"Това беше неизбежно решение при обществения отзвук, който се получи и той беше съвсем закономерен, защото хората негодуват. Едва ли ще приключи той ще има своя отзвук и продължение, но аз имам едно опасение. Ние отиваме на европейски избори, ако кампанията се превърне само във взаимни обвинения, хората могат да се отвратят и да не излязат да гласуват, а това винаги работи в полза на управляващи като ГЕРБ, които имат желязна машина", заяви Сергей Станишев. 

По думите му, на европейските избори БСП трябва да покаже ясно европейско лице като политика и силна листа. Попитан има ли битка между него и лидера на БСП Корнелия Нинова, Станишев отговори: "Не, аз не видя битки в БСП. Срещу мен са се водили и се водят понякога, но аз вътрешни битки в БСП не водя никога, защото знам, че хората в БСП очакват, особено преди избори, единство, успокояване, самочувствие на партията".

На въпрос дали е получавал покана да участва в други партии в социалистическото семейство, лидерът на ПЕС отговори: "Не, това не е практика в нашето семейство, защото това са на първо място националните листи. Имаше единна идея в ЕП да има транснационалналиста, но тя не беше приета".