Залагам целия си авторитет за това, че ще работя почтено при спазването на върховенството на закона и в интерес на обществото. Това каза служебният министър-председател Стефан Янев на официалната церемония в Гербова зала по представянето на структурата, състава и приоритетите на служебното правителство.

"Благодаря за доверието. Да бъда служебен министър-председател е висока чест, но и огромна отговорност. Аз съм човек, който не дава напразни обещания, но залагам целия си авторитет, жизнения си опит, градени с години за това, че ще работя почтено при спазването на върховенството на закона и в интерес на обществото. Това ще очаквам и от служебните министри", заяви Янев.

Той бе категоричен, че ще работят заедно и в полза на гражданите.

"Наш основен приоритет е организирането на свободни, честни и демократични избори при стриктно спазване на законовите разпоредби. Очаквам всички институции да работят синхронизирано. Кратък е периодът за работа на служебното правителство. Не мога да се ангажирам, че ще успеем да решим трупаните през годините проблеми, но ще се опитаме", каза още служебният премиер. 

По думите на Стефан Янев, мотото на служебния кабинет ще е "почтеност, прозрачност и професионализъм". 

"Ще положим необходимите усилия да имаме по-ефективна политическа комуникация, каквато обществото очаква от нас", допълни Янев.

Единственият начин за справяне с подобни кризи е обединението на нацията, обясни той за пандемията. Ще подадем ръка да възстановим диалога на бизнеса, особено на малките и средни предприятия, обеща служебният премиер.

Той благодари на медиците и на учителите за работата им в кризата.