Председателят на парламента Ива Митева ще свика пленарно заседание утре от 9 часа, обяви самата тя след заседание на Председателския съвет на Народното събрание. То беше проведено след проваленото тази сутрин заседание на законодателната институция, в началото на което депутатите не одобриха програмата за двата работни дни преди Великден.

В дневния ред за утре е заложено довършване на измененията в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание и второто четене на промените в Изборния кодекс.

По думите на председателя на НС Ива Митева утре сутрин в 8.30 часа отново ще има Председателски съвет.

"Ако днес водещите комисии по законопроектите, които са им разпределени, внесат доклади за първо гласуване, да се обсъди дали те да не бъдат допълнени като точки в дневния ред за тази седмица", добави депутатката от "Има такъв народ".

Според нея след проведените разговори обстановката е спокойна.

"Очаквам, че ще съберем необходимите гласове за откриване утре на заседанието и за провеждането му", коментира Митева.

Тя посочи, че тъй като петък е почивен ден, народните представители ще имат време до 18 часа утре да внесат предложенията си за другата седмица. По думите й първата сряда от месеца е ден на опозицията, така че те щели да имат възможност да си внесат и точки, които парламентът е длъжен да разгледа в рамките на пленарното заседание.

На въпрос има ли някаква коалиция на старите партии, каквато заподозряха някои от новите в парламента, Ива Митева отговори:

"Не смятам това, че има някаква коалиция, просто виждате, че конфигурацията е такава, че трудно се събират мнозинства и трудно се взимат решения".