"Има такъв народ" ще подкрепи експертно правителство. Това обяви лидерът на партията Слави Трифонов във видеообръщение в профила си в социалната мрежа.

"Ситуацията в държавата е тъжна. Не съм прав - ситуацията в държавата е отвратителна. На времето с моите колеги в "Шоуто на Слави" правихме един формат - "Добре дошли в България". В него участваха само чужденци, така го бяхме измислили. И всички тези чужденци толкова много обичаха България - съвсем сериозно ви казвам, обичаха и България, обичаха и нас Българите, а ние защо не се обичаме", попита Трифонов и продължи:

"Вижте какво става - заместник главният прокурор се страхува да не го убие главният прокурор. Все едно не става дума за нашата родина, а за наркокартели в Мексико. Парламентът е пълен с хора, които всъщност не трябва да са в парламента".

По думите му това, на което стават свидетели гражданите, са "лъжи, измами - говорят неща, които нямат нищо общо с реалността, и най-вече не са в състояние да поемат никаква отговорност, защото не могат да се разберат да направят правителство".

"А държавата как да работи без правителство. Тя е на автопилот в самолет без гориво", подчерта лидерът на ИТН.

Той припомни, че на 10 юни сегашният бюджет престава да действа, а "ако няма бюджет, няма да има пари за учители, за лекари, за полицаи, за пенсии, за държавата като държава".

"Тя ще спре да функционира, ние да не сме някаква сбирщина? Как така чужденците ни обичат, пък ние се мразим дотолкова, че не можем да направим качествена съдебна система, не можем да си направим отговорен парламент и не можем да си направим правителство", попита Слави Трифонов и добави:

"ИТН е в 49-ия парламент, за да работи - не за да се пазари, не за да гони тяснопартийни интереси, не за да се вълнува от депутатските заплати и депутатските кюфтета. Затова ИТН ще направи всичко възможно парламентът да работи, а за да работи, трябва да има правителство. А за да свърши нужната работа правителството, то трябва да е експертно от експерти - хора, които разбират. Затова ние ще подкрепим правителство от експерти, защото, ако сега няма редовно правителство, след 3 месеца проблемите ще бъдат в пъти по-големи, а политиците, които сега отказват да решат тези проблеми, след три месеца пак ще застанат в изборна кампания и ще искат да ги избираме", категоричен беше Трифонов. 

Той обясни, че е наясно, че един такъв кабинет може да не получи подкрепа, но "и аз, и моите колеги ще сме спокойни, защото ще сме направили това, което е правилно, защото така трябва, защото така работи държавата и ние затова сме влезли в този парламент, за да носим отговорност и да работим за вас".