Хората, които променят днес българската Конституция, не се опират на логика и на морал, а на амбиции за абсолютна власт, комплекси, жалки страсти, безсрамие и арогантна некадърност. Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на "Има такъв народ" (ИТН) Слави Трифонов по повод промените в Конституцията, които бяха гласувани на второ четене днес в Народното събрание.

Според него депутатите от "Продължаваме промяната - "Демократична България", ГЕРБ и ДПС променят българската конституция "както изнася на няколко човека". Христо Иванов, Кирил Петков и Асен Василев са използвани, заради жалкото си его и глупавите си комплекси, да удовлетворят желанията на Бойко Борисов и Делян Пеевски, посочи Слави Трифонов.

"Българската Конституция такава, каквато беше до днес, работеше добре и в услуга на българските граждани. И ако нещо трябва да се пипа в Конституцията, то първо трябваше да се подложи на общо народно обсъждане, а след това промените да се направят от Велико Народно събрание", заяви лидерът на ИТН и допълни, че това подсказват логиката и моралът.

Трифонов коментира, че промените се правят преди големи празници, когато хората са празнично настроени и не мислят много, много за това, което се случва в парламента. По думите му едва ли сега ще има митинг пред парламента от възмутени българи.

Времето ще покаже, безапелационно и брутално ясно, че всичко, което правят в момента, е чудовищно престъпление. Времето е безмилостен съдник и ако имаме късмет, желание и воля, когато всичко това стане ясно, ще направим всичко възможно, за да поправим стореното днес, написа още той.

Народните представители днес одобриха на второ четене промени в Конституцията. Беше решено за депутати и министри да могат да бъдат избирани и българи с двойно гражданство. За депутатите се прие изискване за уседналост - последните 18 месеца да са живели в страната. За министрите такова изискване няма да има.