Кандидатът на ГЕРБ Павлин Белчев печели на втория тур за избор на кмет на Баните, съобщиха от Общинската избирателна комисия. Победителят на частичните избори за кмет на община Баните е син на досегашния кмет Милен Белчев, който почина през ноември след боледуване от коронавирус.

Минути след като гласува вчера в секцията в село Оряховец, Павлин Белчев каза: "Гласувах за едно по-добро бъдеще за възрастните хора, за едно по-добро бъдеще за нас, младите в общината".

Павлин Белчев е с първи резултат от балотажа с 69.16 процента /1772 гласа/. За достигналия до втори тур кандидат на ДПС Ферад Емин са гласували 780 избиратели /30.14 процента/. Оповестените от ОИК данни са междинни резултати на база 100 процента обработени протоколи.

Изборният ден приключи при 71 на сто избирателна активност, без жалби и сигнали за нарушения.

В плевенското село Стежерово за кмет на кметството е избран Диан Димитров, кандидат на ПП БЗНС, обяви снощи председателят на Общинската избирателна комисия в Левски Надя Георгиева.  За Димитров са гласували 129 избиратели. Вторият участник в балотажа - Пепа Костова, кандидат на Коалиция "БСП за България", има подкрепа от 99 гласа.

Избирателната активност е 66.2 на сто.

Малко след 18.00 часа в Общинската избирателна комисия е получена жалба със сигнал за нарушение. Извършена е веднага проверка на място в избирателната секция и проблемът е отстранен, уточни Георгиева. Като цяло изборният ден е протекъл спокойно.