Нашите партньори са представили некоректно преговорите. Това обяви пред Дир.БГ вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Припомняме, че по-рано днес Волен Сидеров разкри, че политическият съвет на коалицията Обединени патриоти е изяснил недоразуменията около законопроекта за горивата. Според проектопрограмата на парламента за седмицата оспорваният от собствениците на малки бензиностанции проект на закон за горивата, предложен от Емил Димитров (Обединени патриоти) влиза в пленарната зала за второ четене. 

"Нашите възражения са много. 20 000 лева гаранция е непосилна за дребните дистрибутори. Не можем да приемем, че трябва да има 1 милион лева, свалиха го от 3 милиона, уставен капитал на дружеството, което се занимава с това. Няма промяна по отношение на изискването за съдовете, в които да се съхранява субстанцията дизел или бензин. Няма смисъл съдовете да бъдат толкова големи. Това изискване е напълно безсмислено. Не приемаме начина, по който е представен и регистрационният режим на всички тези търговци на едро и дребно. Този регистрационен режим фактически е скрита форма на лицензионен режим. Той завършва с индивидуален административен акт от министъра. И така нататък", обясни Симеонов пред Дир.бг.

Попитан какво се е решило тогава на срещата днес на Обединени патриоти, той каза: "Да, на срещата се опитахме да приближим позициите. Поканихме вносителя на законопроекта Емил Димитров. Опитахме се колегиално да намерим решение, но колегите тръгнаха преди да приключим. В крайна сметка се разбрахме, че всеки си остава на неговата позиция. Утре ще си защитаваме аргументите в зала. Ще видим какво ще стане."

От пресцентъра на НФСБ опровергаха, че са постигнали съгласие по Закона за горивата с представителите на Атака" и ВМРО.

"По повод изявленията на представителите на "Атака" и ВМРО - Волен Сидеров и Искрен Веселинов, че сме постигнали съгласие по Законопроекта за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, уведомяваме, че това не отговаря на истината", се казва в съобщението на партията.

"НФСБ остава на своята категорична позиция, че законопроектът е неприемлив и ще ощети стотици малки дистрибутори на течни горива.На утрешното заседание на Народното събрание представителите на НФСБ ще гласуват "против", допълват от партията.