Политическият съвет на коалицията "Обединени патриоти" е изяснил недоразуменията около законопроекта за горивата. Това съобщи председателят на ПГ на "Обединени патриоти" и лидер на "Атака" Волен Сидеров след среща на тримата лидери на ВМРО, "Атака" и НФСБ заедно с техните заместници им.

"Имаше една доста детайлна, експертна среща и разговор между Валери Симеонов и Емил Димитров, в който се изясниха доста подробности от закона и се оказа, че в крачка са променени неща, които преди това са създавали напрежение сред по-малките търговци на горива", посочи Сидеров.

"В момента имаме разбиране, съгласие, че законът не е нещо страшно, поправки в него вече са направени и няма повод за някакви остри скандали, стълпновения или разколи", коментира председателят на ПГ на "Обединени патриоти".

"Изясни се, че има поправки, които не са станали ясни, защото няма достатъчно комуникация. Ще направим така, че да бъдат предпазени по-дребните предприемачи, да не остава чувството, че има желание да бъде приключен техният бизнес", каза Сидеров.

По думите му лошата комуникация се дължала на липсата няколко седмици поред на Политически съвет на коалицията, поради пътувания и отсъствия. Той посочи, че ще се стараят в бъдеще да няма такива паузи и периоди, в които не се виждат.

"Тонът също трябва да се промени, не трябва да бъде остър и нападателен между нас, защото създава впечатления, че нещо не върви", смята Сидеров.

Политическият съвет на "Обединени патриоти" е стигнал до извода, че няма конфликт на интереси при заместник-министъра на труда и социалната политика Султанка Петрова. Волен Сидеров посочи, че смъртта на охранител при ремонта на сградата на Народното събрание на пл. "Александър Първи" в момента се разследва.

Както е известно, съпругът и зетят на Петрова работят във въпросната охранителна фирма. Тя е сключила договор със строителната компания, която прави ремонта в Партийния дом, година преди Петрова за заеме високия пост.

Заместник-председателят на ПГ на "Обединени патриоти" Искрен Веселинов добави, че няма нито един сключен договор с бюджетна организация, било държавна, било общинска, от тази фирма, в която Султанка Петрова преди е участвала.