Кандидатът за кмет на София Волен Сидеров разобличи измамното поведение на левите сили и Мая Манолова, която говори за смяна на модела на управление на общината, но не предлага такава. "Реална смяна предлагам аз, защото да прекратиш грабителската концесия с вода на чужда фирма, да върнеш 205 млн. лв. от частна фирма за почистване в общината и още 500 млн. лв. от ремонти е истинска революционна смяна на модела. По този начин се гарантира качеството, достъпните цени и социалната справедливост. Манолова не иска смяна на модела, а принципа "стани да седна" и тя да дава поръчките. Това не е смяна на модела", заяви Сидеров при откриването на предизборната кампания на "Атака".

Другото му силно намерение е за 3 месеца със силна общинска полиция да размаже бандите, които крадат по офиси и къщи, както и наркодилърите в столицата. "За това се изисква здрава ръка. Трябва мъж да застане начело на София", заяви кандидат-кметът.

Сред приоритетите му са също премахване на паяка, безплатни часове за синята и зелената зона, безплатен транспорт за пенсионери, инвалиди и ученици, както и общинска субсидия за парно за многодетни семейства и пенсионери.

Друг фокус в програмата на лидера на "Атака" е спирането на гей-парадите. По думите му това е един от най-важните въпроси, защото тази проява води до морално разложение на нацията.

Ако стане кмет, Сидеров ще направи ревизия на бюджета и ще го преразпредели към кварталите, където живеят повечето столичани. "Погледите са вторачени в "Граф Игнатиев", където година и половина се занимавахме със скъпия ремонт.

Има квартали, в които няма канализация в 21-ви век", посочи той.

По време на откриването на предизборната кампания Сидеров представи кандидатите за районни кметове и общински съветници в столицата, които са хора от различни сфери с доказани постижения.