"Някъде около една трета от гласуващите в София решават сега за кого ще гласуват. Имайте предвид, че каквито и да е социологически изследвания да се показват сега, особено в такива оспорвани битки, резултатът ще се реши накрая". Това заяви социологът Първан Симеонов в студиото на "Здравей, България" по Нова телевизия.

"Има социологически агенции, които системно работят в полза на едната от двете основни партии и това го има навсякъде по света. От тази гледна точка, навсякъде по света, първо се знае дали агенцията е обективна или е политически пристрастна. Има и агенции, които правят проучвания, но не ги оповестяват, защото резултатите не са благоприятни за този, който ги поръчва", коментира политологът Румяна Коларова.

"Трудно е отсега да кажем каква ще е избирателната активност, но се предполага, че на тези избори, тя ще бъде по-висока, отколкото на предишните местни избори. Това ще бъде така най-вече в София, защото този път има интрига", посочи Симеонов.

"Ако има много балотажи в страната, това ще бъде добре за българската демокрация", смята Коларова.

"За разлика от предишни местни избори, на тези вече говорим за детайли, което е положително. Скоро ще дойде време, когато хората ще спрат да говорят за общополитически въпроси и ще започнат да се интересуват от средата пред блока си", коментира Симеонов.