Със свой указ президентът Румен Радев освободи генерал-лейтенант Ангел Антонов от длъжността началник на Националната служба за охрана /НСО/.

С друг указ държавният глава назначи заместник-началника на Националната служба за охрана полковник Росен Тодоров да изпълнява правомощията на началник на НСО.

Дир.бг припомня, че още в средата на януари се заговори за оставката на Ангел Антонов. Оставката стана факт в края на януари.  Министерският съвет даде съгласието си генерал-лейтенант Ангел Антонов да бъде освободен от длъжността началник на Националната служба за охрана.
Военно-окръжната прокуратура проверява няколко сигнала срещу Антонов, подадени от служители на НСО. Те са съобщили за злоупотреби с управлението на служебния автопарк и ловното стопанство “Кричим”. Антонов е разпитван 2 пъти вече в хода на проверката, показания са дали и 25 негови подчинени. Военните прокурори проучват и някои договори за обществени поръчки, сключени от НСО.

Генерал-лейтенант Антонов бе назначен на поста с указ от президента Росен Плевнелиев на 30 май 2014 г. Тогава той зае мястото на бригаден генерал Тодор Коджейков.