След избора на председател на 50-ото Народно събрание беше обявено сформирането на седем парламентарни групи, с което приключи първото заседание на новия парламент, продължило два дни.

Новоизбраният председател на парламента Рая Назарян прочете от трибуната заявленията за конституиране на групите.

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС се оглавява от Бойко Борисов, заместник-председатели са Теменужка Петкова, Деница Сачева, Рая Назарян и Румен Христов, секретар - Александър Ненков.

Председател на Парламентарната група на ДПС е Делян Пеевски, негови заместници са Искра Михайлова, Йордан Цонев, Халил Летифов, Хамид Хамид и Ертен Анисова, а секретар - Елван Гюркаш.

Начело на Парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" е Николай Денков, заместник-председатели са Божидар Божанов, Калина Константинова, Людмила Илиева и Стою Стоев, секретар е Татяна Султанова-Сивева.

Председател на Парламентарната група на "Възраждане" е Костадин Костадинов, заместник-председател е Петър Петров, секретар - Искра Михайлова.

Председател на Парламентарната група на "БСП за България" е Борислав Гуцанов, заместник-председател - Иван Иванов, секретари - Деян Дечев и Иван Петков.

Начело на Парламентарната група на "Има такъв народ" е Тошко Йорданов, заместник-председател е Станислав Балабанов, а секретари са Ивайло Костадинов и Станислав Богдански.

Председател на Парламентарната група на "Величие" е Николай Марков, който днес положи клетва, заместник-председатели са Дарин Георгиев и Георги Куков, секретар е Ирена Негинова.

Преди това 50-ото Народно събрание прие с 235 гласа "за" да работи по правилника на предходния парламент до приемането на свой правилник.

Избрани бяха и 14 секретари на Народното събрание - по двама от парламентарна група: Марин Маринов и Галя Василева от ГЕРБ-СДС, Небие Кабак и Мюмюн от ДПС, Васил Стефанов и Иван Велчев от "Продължаваме промяната - Демократична България", Светослав Тодоров и Стоян Таслаков от "Възраждане", Деян Дечев и Иван Петков от "БСП за България", Ивайло Костадинов и Станислав Богдански от "Има такъв народ", Лариса Савова и Радостин Колев от "Величие".

След тези решения и обявяване на парламентарните групи първото заседание на 50-ото Народно събрание, продължило два дни, беше закрито. Следващото заседание е утре в 9:00 часа, каза председателят на парламента Рая Назарян и посочи, че преди заседанието утре сутринта свиква председателски съвет за дневния ред.