"Когато някой някого обвинява в нещо, трябва да бъде конкретен и с факти, а не с манипулации-измислици", заяви Станишев по ТВ7.

"Ще потърся отговорност от всички, които нападат моето семейство. В това число и съдебна отговорност. Аз никога не съм нападал близките на Бойко Борисов. Не ми се иска с Георги Първанов да стигаме до съд", заяви Станишев, цитиран от "Труд".

Бившият президент Георги Първанов заяви преди дни, че обкръжението на лидера на БСП Сергей Станишев има свои собствени икономически интереси, които не работят в интерес на партята. Първанов даде да се разбере, че има предвид и семейния кръг на Станишев.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и политици от партията му неведнъж са коментирали, че съпругата на Станишев - Моника Йосифова, която има пиар компания и бе замесена в скандала "Хохегер", има икономически интереси.

Борисов неотдавна атакува Моника Йосифова, като каза, че нейната приятелка, вместо да реши проблема с лекарствата за онкоболните (твърди се, че здравната министърка Таня Андреева е близка със съпругата на Сергей Станишев - б.р.) обикаля областните болници и премита с червената политическа метла.

В края на август лидерът на ГЕРБ каза и друго:

"Кликата зад една жена, на тъмно, без Орешарски да разбира това, управлява в момента държавата. Орешарски е кукла на конци и други хора определят политиката на правителството. Това е много тесен кръг около Моника Йосифова и Станишев, и част от ръководството на ДПС."