Резултатът, който постигнахме на изборите е много добър. Подкрепата, която СДС даде беше решаваща в много общини, включително и в София, обяви на брифинг председателят на партията Румен Христов. Той се похвали още имаме 10 общински кмета и сега броим селските, като тук става дума само за СДС. Имаме 193 общински съветници. С наша много сериозна подкрепа са избрани два областни кмета - във Видин и Монтана.

"Сблъсъкът на изборите беше ляво - дясно и ние нямахме никакво колебание да подкрепяме ГЕРБ, защото ние сме членове на ЕНП, членове на едно политическо семейство и е логично да бъдем заедно. Втората ни причина да подкрепим ГЕРБ е, че за нас БСП не е алтернатива нито в София, нито в България. БСП остана една непроменена комунистическа формация, която не заслужава да управлява България", заяви Румен Христов и добави, че опитът показва, че левите водят страната ни до кризи.

"За нас най-важното е, че десницата победи и картата е синя. Нашият партньор направи много добър резултат, но подкрепата на СДС също беше много решаваща. По наша данни в София подкрепата ни е изключително важна за избирането на Йорданка Фандъкова, заяви още Христов.

"Резултатите показват, че приносът на СДС в София е решаващ. Искам да благодаря на всички членове на ДСБ, които не проявиха егоизъм и гласуваха за Йорданка Фандъкова. На тези избори сме получили около 150 000 гласа и сме много горди с тези резултати", добави Илия Лазаров.

"Доказахме, че когато десницата е обединена може да побеждава. За първи път Карлово избира десен кмет още на първи тур. СДС разширява своето влияние в местната власт и това е най-важното", коментира кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

"Нашият стил не беше да водим грозна и провокативна кампания. Това беше причината да спечелим. Срещу нас се изсипаха много лъжи и помия, но ние водихме една добра кампания и обяснявахме на избирателите нашите идеи и визии за развитие на града", обяви новоизбраният кмет на столичния район "Витоша" Теодор Петков.

"Наистина срещу нас се водеше мръсна кампания. На балотажа имаше един своеобразен заговор и кметовете на Демократична България спечелиха с помощта на гласуващите за Мая Манолова и БСП. На тези избори противопоставянето беше дясно-ляво и комунизъм-антикомунизъм. Искам да благодаря на всички членове на СДС и десни хора, които гласуваха за Йорданка Фандъкова", добави председателят на СДС-София д-р Антон Койчев.