"Внесохме 5400 подписа. Регистрирахме Демократична България. Това са вторите избори, на които обединението участва. Това каза пред журналисти пред ЦИК Христо Иванов, съпредседател на "Демократична България".

Иванов посочи, че очакванията им са да покажат допълнителна консолидация на подкрепата за движението като реална алтернатива на управленския модел в страната. "Защото очевидно и особено в София е, че нито Фандъкова може да бъде алтернатива на Мая Манолова, нито Мая Манолова може да бъде алтернатива на Фандъкова. Трябва трета реална автентична алтернатива и ние я даваме с арх. Борислав Игнатов, говоря за софийската надпревара", заключи той.

По думите на Иванов, опитите за работеща формула за обединение със "Спаси София" не са дали резултат, но Иванов се надява това да не попречи на местния вот.

Кандидатът за кмет на София Борислав Игнатов посочи, че е предложил своите знания, характер и опит в кампанията. "На мен лично ми омръзна да гледам оправдания и лоша градска среда", каза още той.

Все още останалите кандидати на обединението не са ясни. Кандидатурите ще бъдат обявявани поетапно.