На извънредно заседание на Общинската избирателна комисия в Благоевград членовете на ОИК решиха Румен Томов да остане кмет на града, въпреки сигнала на бившия градоначалник Атанас Камбитов.

Камбитов подаде сигнал, че Румен Томов продължава да бъде представител на частния сектор като управител на фирма. В сигнала се казва още, че настоящият градоначалник не е спазил сроковете, в които е трябвало да се заличи като управител.

След обсъждане на доводите дали да бъдат прекратени предсрочно пълномощията на кмета, тринайсетте членове на комисията преминаха към гласуване. Четирима от тях гласуваха "за", девет бяха "против", с което ОИК отхвърли искането на Атанас Камбитов.

Решението на ОИК може да се обжалва в седемдневен срок пред Административния съд.

След пет заседания Общинският съвет в Благоевград успя да избере председател. Това е лидерът на партия "Зелените" Андон Тодоров.

Общинският съвет в Благоевград успя да избере председател, след като досега номинациите бяха бламирани с голям брой недействителни бюлетини. Андон Тодоров беше единствената кандидатура днес, като успя да получи 25 действителни гласа от общо 41.

Лидерът на партия "Зелените" беше и кандидат за кмет на областния център, като на първи тур постигна трети резултат. На втория той и още петима кандидати призоваха избирателите да гласуват за кмета Румен Томов и срещу статуквото на Атанас Камбитов от ГЕРБ, който управлява града два мандата.