Споделих с германския президент, че пакетът "Мобилност" е насочен срещу принципите на ЕС. Това каза президентът Румен Радев по време на пресконференция в Гербова зала след среща на четири очи с немския президент Франк-Валтер Щайнмайер.

"Споделих и че този пакет според нашите разбирания е насочен срещу принципите на ЕС, срещу единния пазар и четирите свободи в ЕС. Също така обсъдихме и големите инфраструктурни, енергийни проекти, колко е важно диверсификацията на маршрутите и източниците за газ и че реализацията на тези проекти има пряко значение за сигурността и конкурентоспособността на Европа. Разбира се и занапред ще продължим да разчитаме на подкрепата на Германия за нашето членство в Шенген, в еврозоната, в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Най-ценното в нашите връзки това са всъщност отношенията и контактите между хората", допълни Радев.

По думите му има над 300 хил. български граждани, които живеят, учат и работят в Германия.

"Нараства броят на германците, които живеят и работят в България", каза той и уточни, че това е живият мост между двете страни.