Ще излязат имената на още много хора - такова очакване изрази държавният глава Румен Радев по случая с "Досиетата Пандора". 

"Службите са длъжни да предоставят информация за "Досиетата Пандора" и аз очаквам такава. Изненада ме името на Николай Младенов, а за Бобокови не съм чул. Правете обаче разлика между хора от бизнеса и хора на държавни постове", коментира още Радев. 

Държавният глава коментира и кандидатите за "Дондуков" 2 - във всички вижда сериозен опонент и не ги дели по никакви признаци. Всеки има право да изложи своите идеи. И отново каза, че приема подкрепа от всички български граждани за предстоящите избори. 

На въпрос дали ще участва в дебати, на които беше поканен от Лозан Панов и проф. Анастас Герджиков, Радев бе лаконичен: Направете списък с всички, които желаят и ще участвам. Имам и друга работа". 

Според президента всеки един проблем със служебното правителство се пренася в президентската кампания. "Това явно е част от играта, това са решили да играят, толкова могат, така го правят", посочи той. И заяви, че няма намерение да влиза в този тон на опонентите си.

Попитан за становището му до Конституционния съд, с което президентът иска съдът да прекрати делото за гражданството на бившия служебен министър на икономиката Кирил Петков поради изчерпване на предмета на делото, Радев посочи, че това е абсолютно правен казус и няма нищо общо с личността на Петков.

Президентът коментира актуалните политически теми в страната пред журналисти, след като взе участие в откриването на документалната изложба "Съкровищата на държавните архиви" в Държавна агенция "Архиви".