Естествено, че има нужда от актуализация на бюджета, знаете, че всички намерения на правителството за антикризисни мерки трябва да минат през парламента. Аз се надявам да има по-бързо развитие, за да не бъдат и тези мерки закъснели, заяви пред журналисти в село Скрът държавният глава Румен Радев.

По думите му най-важно е да има устойчива управленска програма на правителството, която "да даде наистина устойчивост на всички тези процеси за борба с кризата, за социална подкрепа".

Категорично в България няма ядрено оръжие, това са спекулации. Тези изтребители идват тук, за да водят най-вече съвместна тренировъчна дейност с българските Военновъздушни сили и да помагат за охрана на българското въздушно пространство, заяви още държавният глава в отговор на въпрос за американските изтребители, които прелетяха през България и кацнаха на база "Граф Игнатиево", след което се появиха слухове, че на самолетите има ядрено оръжие.  

Във връзка с показания вчера от Христо Петров (Ицо Хазарта) среден пръст в парламента Румен Радев коментира: "Нашият парламент се е нагледал на какво ли не, мисля, че не става въпрос за средни пръсти, става въпрос за цялостно поведение и отношение вътре в парламента. Нашите народни представители не трябва да забравят, че с всичките си действия, с начина, по който изглеждат, с начина, по който говорят, те изразяват отношението си към българските граждани".

Всеки има право да протестира, но зависи за какво и по какъв начин, каза президентът по повод протеста на надзирателите.

"Всички професионални слоеве искат да имат по-добри условия на труд, но е важно да има диалог с управляващите", посочи Радев. 

По-рано през деня президентът Румен Радев участва в откриването и освещаването на военния паметник на войниците от 11-а пехотна Македонска дивизия под връх Тумба в планината Беласица.