Депутатът от "Продължаваме промяната" Христо Петров (Ицо Хазарта) отново показа среден пръст в Народното събрание и получи наказание забележка. За обидния жест сигнализира от парламентарната трибуна Десислава Атанасова, като обяви, че има и снимков материал, който да докаже думите ѝ. 

"Моля да получа извинение от всички, които са се почувствали по някакъв начин оскърбени. Сравнително рядко взимам думата тук, защото смятам, че времето на българския парламент е ценно. Що се отнася до хората, към които показах този жест, смятам, че това е най-малкото, което може да ви бъде показано", заяви от парламентарната трибуна Христо Петров.

Считам, че неправилно наложихте наказанието забележка, смятам, че след процедурата може да му наложите наказание порицание или направо да го изгоните от пленарна зала, заяви Десислава Иванова от ГЕРБ-СДС.

Тя определи жеста на народния представител от ПП като "срам за българския парламентаризъм". 

Хазарта получи забележка заради същата проява през февруари. Наказанието тогава той получи след сигнал на народната представителка Искра Михайлова от "Възраждане". Тя се е оплака от това, че по време на изказването на партийния ѝ лидер Костадин Костадинов против приемането на обща декларация на НС за руската инвазия в Украйна, Петров му е показвал среден пръст.

Депутатката обясни, че не помнела името на колегата, показал неприличния жест, но той бил известен като Ицо Хазарта.