"Драматичен е сблъсъкът премиер-президент и е външен, защото това не им пречи да си назначават нов началник на службата за охрана, сега ще си назначат нов заместник-началник на отбраната, което не се случва без комуникация между институциите." Това коментира Румен Овчаров, бивш министър на енергетиката, БСП.

Според него призивите за диалог между двамата първи мъже у нас е театър.

Те си говорят, работят си, каза Овчаров.

По думите му Бойко Борисов е за експертен кабинет, но не е за служебен, защото той вероятно ще прекрати схемите, чрез които ДПС и ГЕРБ съвместно купуват гласове по време на избори и те дават тези 8 до 10%, с които ГЕРБ спечели последните избори, коментира още бившият министър на енергетиката.

Той видя и връзка между исканията на Красимир Каракачанов за експертен кабинет и тези на ДПС:

"Странен е нюансът, че Каракачанов иска това, което иска ДПС - патриотично-турска посока виждам относно експертния кабинет, освен ако не е инспирирано това искане от един и същи източник. За експертния кабинет това е преди всичко интерес на ДПС и Делян Пеевски. ДПС фактически са във властта - няколко човека, останалите симпатизанти и избиратели на ДПС са извън властта - те са гладни образно, имат нужда от такова директно участие във властта, за да могат да се подредят на ниските, регионалните равнища", обясни Овчаров.

Той защити избора на Нинова за председател и отрече да е тоталитарен ръководител, той даже поясни, че тя никога никого не е изключвала от партията.