Има данни, че шеф на голяма пътна фирма е превеждал милиони към ОАЕ. Това разкри служебният вътрешен министър Бойко Рашков пред bTV. По думите му престъпленията, които "миришат на асфалт" ще бъдат разкрити скоро.

"Има данни за престъпления, които миришат на асфалт. Един известен и велик може би пътностроител от началото на годината до настоящия момент е превел в Обединените арабски емирства 21 милиона лева. Той е собственик на голяма пътна фирма. Дали са законни средствата и много други разкрития ще обявим след няколко дни", заяви служебният вътрешен министър.

Рашков подчерта и че той е един от собствениците на фирми, които са строили лотове от пътищата у нас, и не са се явили лично в МРРБ да докажат с документи дължи ли им държавата пари:

"А изпратиха работници с тежка техника, която повреди доста настилката в София. Ще стане ясно след няколко дни - дали парите са законни и ще обявим други разкрития, които обществото заслужава да узнае. Например тази магистрала "Хемус", има ли за всеки лот изискуемите книжа, които са необходими, когато се започва строеж, както и дали е строено по законите в нашата страна", обясни Рашков.

Той добави, че разкритията ще са свързани с давани авансово пари за незапочнати дори участъци на магистралата.

Вътрешният министър коментира и платения вот. 

"Има много сигнали за купуване на гласове, както бе и на предходните избори. Тези сигнали са главно за опити и купуване на гласове от две основни партии - ГЕРБ и ДПС.

Рашков обясни, че думите на Карадайъ, че министърът е унижавал избиратели на ДПС по време на предната предизборна кампания са голословни. "Той можеше да даде тези

Министърът обеща разкрития и за материали, с които се е запознал в петък.

"Служител на по-ниски нива преди 12 г. е бил установен от специалните служби в нерегламентирани контакти с доста известен наркотрафикант. Събрани са материали, според които той е получавал заплата от него, за да му прави услуги. По-късно този човек се е издигнал до поста министър на вътрешните работи по времето на Борисов. В момента не мога да ви кажа името на този министър, както и на наркотрафиканта. Но материалите са в МВР, запознах се с тях лично - и скоро ще съобщим повече информация", заяви служебният вътрешен министър Бойко Рашков.