Коалицията ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е сформирана в много тесен кръг още веднага след изборите и ще направи правителство, прогнозира Радостин Василев. 

"Ще има правителство, защото те ще бранят с цената на всичко желанието за консумиране на властта и пазенето от наказателна отговорност. ... Ще се опитат да запазят имунитета на Бойко Борисов, за да могат да направят правителство, което да отстрани главния прокурор и да бъде изпран Бойко", каза пред БНР бившият депутат от "Продължаваме промяната", който напусна групата, след като изнесе скандални записи от заседание на Националния съвет.

Василев определи коалирането с ГЕРБ като национално предателство, защото, по думите му, ПП винаги " са се клели", че никога няма да се обединяват с Бойко Борисов.

"Този танц с ГЕРБ, който се играе от момента на изборите, явно е бил планиран в много тесен кръг, защото сега виждаме резултата, тази коалиция, която днес три часа заседава очевидно как да изперат Бойко", добави той. 

Василев заяви категорично, че не разполага с други записи - нито от централата на партията "Продължаваме промяната", нито в стаята им в Народното събрание. "Вероятно Кирил Петков се страхува от други записи, с каквито аз не разполагам и не мога да отговарям за тях", каза Василев.

Радостин Василев потвърди, че е с 24-часова полицейска охрана, защото "се счита има сериозна заплаха за живота" му.

Независимият депутат подчерта, че това, което е чул в записа, отнасящо се до националната сигурност, го е накарало да го огласи.

"Не съществуваше за мен вариант да затая това нещо, защото така щях да стана съучастник. В мен не е съществувало съмнение, че ще оповестя това, да разкрия записа. Не е изтекъл анонимно, защото така щяха да отричат, че е истина", коментира още той. 

"Това е Национален съвет на партия, това не е таен запис, който съм правил по квартири, парапети или разни други места. Виждам, че това още повече споява тази отвратителна коалиция", заяви той. И припомни, че неговото об

По-притеснителното, според него, е, че мнозина присъствали на партийното заседание смятат, че там не е прозвучало нищо нередно, а е нормален разговор. По думите му никой друг от присъстващите там не е имал "гръбнак" да се противопостави.

Радостин Василев потвърди, че е време да направи политически проект с "национално-отговорна позиция".